Razvojna strategija 1
Razvojna strategija
Pristup informacijama
Prostorni plan

Nepropisno odbacivanje otpada

Ne bacajte otpad u okoliš i spriječite stvaranje divljih deponija

Nepropisno odbacivanje otpada

Općinsko vijeće općine Donji Andrijevci usvojilo je Odluku o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Općine Donji Andrijevci (Službeni vjesnik Brodsko – posavske županija, br. 2/18).

Nepropisno odbačenim otpadom u smislu ove Odluke, smatra se naročito:
- otpad odbačen u okoliš,
- glomazni otpad ostavljen na javnoj površini,
- opasni i građevinski otpad odbačen na javnim površinama.

U općini Donji Andrijevci je uspostavljen sustav za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu i evidentiranju lokacija odbačenog otpada. Sustav za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu uspostavljen je putem internet stranice Općine Donji Andrijevci (www.donjiandrijevci.hr) u posebno označenoj rubrici „Obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu“. Obrazac prijave o nepropisno odloženom otpadu preuzima se na internet stranicama Općine Donji Andrijevci (www.donjiandrijevci.hr) te ispunjeni obrazac treba dostaviti na adresu Općine Donji Andrijevci, Trg kralja Tomislava 5, 35214 Donji Andrijevci ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Isto tako prijava se može podnijeti i osobnim dolaskom u općinsku upravu na adresi Trg kralja Tomislava 5, Donji Andrijevci.

 

Radi provedbe mjera iz ove odluke komunalni redar rješenjem naređuje uklanjanje nepropisno odloženog otpada, vlasniku, odnosno posjedniku nekretnine, ako vlasnik nije poznat, odnosno osobi koja sukladno posebnom propisu, upravlja određenim područjem (dobrom), na kojem se nepropisno odloženi otpad nalazi. Istekom roka određenog rješenjem, komunalni redar utvrđuje ispunjavanje obveze određene rješenjem. Ako komunalni redar utvrdi da obveza određena rješenjem nije izvršena, Općina Donji Andrijevci dužna je osigurati uklanjanje nepropisno odloženog otpada predajom ovlaštenoj osobi za gospodarenje tom vrstom otpada. Općina Donji Andrijevci ima pravo na naknadu troška uklanjanja nepropisno odloženog otpada od vlasnika, odnosno posjednika nekretnine, ako vlasnik nije poznat, odnosno od osobe koja sukladno posebnom propisu, upravlja određenim područjem (dobrom), na kojem se otpad nalazio.

Pozivamo vas da u cilju zaštite i očuvanja okoliša ne bacate otpad u okoliš i time spriječite stvaranje divljih deponija.

 

Komentirajte

Ostavite komentar kao gost.