Razvojna strategija 1
Razvojna strategija
Pristup informacijama
Prostorni plan

Napreduju radovi na izgradnji vatrogasnog doma

Napreduju radovi na izgradnji vatrogasnog doma

Radovi na izgradnji 2. faze vatrogasnog doma u Posavskoj ulici u Donjim Andrijevcima, polako ali sigurno, primiču se kraju. U slučaju povoljnih vremenskih prilika očekuje se da bi radovi trebali biti gotovi do kraja listopada. Preostali radovi su zidanje na katu, krovopokrivački radovi te armirano-betonski radovi na 17 metara visokom tornju. Nakon toga, sukladno ugovorenim radovima, postaviti će se i sva vanjska stolarija. Podsjetimo, tvrtka Bodat d.o.o. iz Vinkovaca radove je započela 1. kolovoza. Vrijednost ugovorenih radova iznosi 850 tisuća kuna od kojih 730 tisuća sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Brodsko - posavska županija 50.000,00 kuna te 70.000,00 kuna općina Donji Andrijevci.

Voda za piće u Donjim Andrijevcima u potpunosti zdravstveno ispravna

Obavještavmo potrošače vode da je općina Donji Andrijevci 20.8.2013. godine zaprimila obavijest od tvrtke Vodovod d.o.o. Slavonski Brod da potrošači vode u Donjim Andrijevcima od 1.8.2013. godine u vodoopskrbnom sustavu Donji Andrijevci imaju na raspolaganju u potpunosti zdravstveno ispravnu vodu. Naime, izgradnjom cjevovoda Staro Topolje - Donji Andrijevci omogućena je vodoopskrba Donjih Andrijevaca vodom za piće iz regionalnog crpilišta u Sikirevcima i prekinuta je distribucija iz vodocrpilišta u Donjim Andrijevcima.

Analiza vode obavljena je županijskom zavodu za javnu zdravstvo i labaratoriju Vodovoda te je konačna ocjena da uzorci s obzirom na fizikalno-kemijske i mikrobiološke pokazatelje ODGOVARAJU Prilozima I,II i III Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće ("Narone novine" br. 47/08).

Obavijest Vodovoda d.o.o. Slavonski Brod