Razvojna strategija 1
Razvojna strategija
Pristup informacijama
Prostorni plan

Sufinanciranje boravka djece

Općina sufinancira 500kn po djetetu mjesečno - ukinut cenzus prihoda

Sufinanciranje boravka djece

Obavještavamo sve roditelje čija djeca pohađaju dječje vrtiće (na područjima bilo koje županije) da je ukinut cenzus za dodjelu sredstava za sufinanciranje boravka u dječjim vrtićima.

Uvjeti za sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima koji moraju biti ispunjeni kumulativno:
1. dijete mora imati prebivalište na području općine,
2. oba roditelja, skrbnika ili samohrani roditelj moraju imati prebivalište na području općine Donji Andrijevci, najmanje šest mjeseci prije podnošenja zahtjeva za ostvarenje prava.

Uz zahtjev potrebno je priložiti:
1. uvjerenje o prebivalištu za oba roditelja/skrbnika/samohrani roditelj (ne starije od 6 mjeseci),
2. uvjerenje o prebivalištu za dijete koje je upisano u vrtić (ne starije od 6 mjeseci),
3. ugovor roditelja/skrbnika s predškolskom ustanovom ili potvrda predškolske ustanove o upisu djeteta u ustanovu.

Zahtjevi se podnose na urudžbeni zapisnik u uredu tajnice Općini Donji Andrijevci ili putem e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pravo na sufinanciranje troškova boravka djece u dječjim vrtićima pripada od prvog dana sljedećeg mjeseca nakon podnošenja zahtjeva, ako su ispunjeni svi propisani uvjeti. Ugovor o sufinanciranju boravka djece u dječjim vrtićima sklapa Općina Donji Andrijevci s ustanovom koju dijete pohađa.

Sredstva za smještaj djece predškolske dobi u dječjim vrtićima u iznosu od 500,00 kuna po djetetu/mjesečno osiguravaju se u proračunu općine Donji Andrijevci, a doznačivati će se na račun ustanove u kojoj je dijete smješteno temeljem mjesečnih obračuna ustanove sa navedenim imenima korisnika i njihovim adresama.

Ovo pravo ostvaruje se na temelju Odluke o sufinanciranju troškova boravka djece predškolske dobi s područja općine Donji Andrijevci u dječjim vrtićima (“Službeni vjesnik Brodsko–posavske županije” br. 6/16, 28/17, 17/18, 12/19).

 

Komentirajte

Ostavite komentar kao gost.