Razvojna strategija 1
Razvojna strategija
Pristup informacijama
Prostorni plan

Potpisan ugovor za izgradnju 2. faze vatrogasnog doma

U prostorijama općine Donji Andrijevci potpisan je ugovor za izgradnju 2. faze Vatrogasnog doma u Donjim Andrijevcima. U ime investitora ugovor je potpisao načelnik općine Tomislav Marijanović a u ime izvođača radova direktor tvrtke Bodat d.o.o. Vinkovci Tomo Bobek. Ova investicija vrijedna je 850 tisuća kuna a navedena cijena je postignuta u postpuku javne nabave u kojem je sudjelovalo jedanaest ponuditelja.

Podsjetimo, sredstva za ovu investiciju osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 730.000,00 kuna a preostali iznos Brodsko-posavska županija i općina Donji Andrijevci. Početak radova očekuje se u kolovozu i sukladno ugovoru trajati će 75 dana od dana uvođenja u posao tako da se završetak radova predviđa za kraj listopada. U ovoj fazi dom će biti stavljen pod krov i ugrađena vanjska stolarija.

Marin Degmečić izabran za predsjednika Vijeća

Marin Degmečić izabran za predsjednika Vijeća

Sa 7 glasova za i 6 protiv sinoć je na konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća općine Donji Andrijevci za predsjednika izabran Marin Degmečić (HDZ) a za potpredsjednika Darko Živić (HSS). Izbor predsjednika podržali su vijećnici HDZ-a, HSS-a i HSLS-a a protiv su bili vijećnici HSP AS-a, HDSSB-a, HSU-a i SDP-a.

Osim izbora predsjednika i potpredsjednika vijećnici su izabrali Mandatno povjerenstvo i Odbor za izbor i imenovanja. Na kraju sjednice novoizabrani predsjednik Degemečić zahvalio se na izboru i pozvao sve vijećnike na suradnju i odgovoran rad u interesu građana općine Donji Andrijevci.